Vandellòs II simula un incendi a l’edifici auxiliar i l’aturada del reactor arran d’un suposat sisme

Comparteix

La central nuclear iniciarà en els pròxims dies els treballs de la seva 22a recàrrega de combustible.

La central Vandellòs II ha realitzat, aquest dijous al matí, el seu simulacre anual interior. L’exercici s’ha basat en l’escenari hipotètic d’un sisme de gran intensitat que hauria provocat un incendi i la pèrdua de subministrament elèctric exterior, amb afectació al sistema d’aigua d’alimentació auxiliar.

Entre diversos escenaris, s’ha simulat un incendi a l’edifici auxiliar, l’aturada automàtica del reactor després de la pèrdua d’energia elèctrica exterior i la inoperància dels dos generadors dièsel d’emergència, encarregats de subministrar energia quan la xarxa exterior falla. La prova s’ha realitzat tant des de la Sala d’Emergències com des del Centre de Coordinació Operativa.

Un cop finalitzat amb èxit aquest simulacre, la planta nuclear es prepara per a l’inici de la 22a recàrrega de combustible, que s’iniciarà a principis de maig. Els treballs començaran amb la realització de manteniments preventius, correctius i millores que només es poden dur a terme amb el reactor aturat.

Entre els treballs planificats destaca, a més de la substitució d’un terç dels elements combustibles, la inspecció remota del fons del vas, la neteja d’elements per ultrasons, la substitució de tres vàlvules de seguretat. I també es procedirà a substituir l’estator del generador principal i de l’excitatriu.

Comparteix