Proactiva Open Arms presenta la seva missió humanitària al mar Mediterrani en el darrer Vermut CalaCultura

Comparteix

La voluntària de l’ONG Laia Callau i el doctor en Antropologia Josep Canals van parlar sobre els prejudicis de la migració.

Proactiva Open Arms ha rescatat fins avui dia prop de 59.000 persones. L’ONG, acusada per la justícia italiana d’afavorir la immigració il·legal, ha presentat la situació humanitària actual al mar Mediterrani. Ho ha fet en el darrer dels Vermuts CalaCultura de la temporada, que va omplir aquest diumenge al migdia el CIP.

L’ONG Proactiva Open Arms continua fent visible la crisi humanitària que pateix el Mediterrani. Lluny d’aturar-se en la seva lluita, tot i tenir l’embarcació de rescat confiscada i enfrontar-se a penes de presó i una multa milionària, l’organització fa valdre la seva feina en les missions a les costes de Líbia. Laia Callau és voluntària d’Open Arms:

Només Proactiva ha rescatat 58.924 persones, en poc més de dos anys. Aquestes xifres s’han presentat en una conferència sobre els prejudicis de les migracions, on també hi ha participat el doctor en antropologia Josep Canals, qui ha afirmat que la crisi de migració està marcada per múltiples factors, entre els quals pel futur econòmic dels països receptors d’immigrants.

Amb aquesta xerrada es va tancar el cicle de primavera dels Vermuts CalaCultura, que també va presentar el disc ‘Jocs d’aigua’ de Pili Cugat i Carlos Lupprian, i la nova novel·la de Victòria Lovaina ‘L’esquerda de l’àngel’.

Comparteix