Tres estudiants caleros copen el podi dels Premis Sambori d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre

Roger Sota (1r) i Jon Beortegui (3r), premiats de l'Escola Sant Jordi.
Comparteix

Roger Sota (1r) i Jon Beortegui (3r) de l’Escola Sant Jordi, i Eva Beortegui (2a) de l’Institut Candelera són els premiats.

Tres caleros premiats als premis de narrativa escolar Sambori d’Òmnium Cultural. Estudiants dels centres educatius de primària i secundària de l’Ametlla de Mar s’han emportat un primer, segon i tercer premi en la 12a edició dels premis a les Terres de l’Ebre. Roger Sota passa a la fase nacional optant al premi a millor obra a escala dels Països Catalans.

Roger Sota, Jon Beortegui i Eva Beortegui són tres estudiants caleros que han estat guardonats al Premi Sambori, l’únic premi de narrativa en català dirigit als centres educatius dels Països Catalans. La primera fase d’aquest Premi guardona els millors treballs de cada demarcació i posteriorment, els premiats passen a la gran final, que es resol a finals de maig.

Eva Beortegui (2a), premiada de l’Institut Candelera.

Concretament, Eva Beortegui, alumna de l’Institut Candelera, ha guanyat el segon premi de la categoria del primer cicle d’ESO. Per altra banda, dins la categoria cicle superior de primària, l’alumne de l’Escola Sant Jordi, Jon Beortegui, ha assolit el tercer premi i en la mateixa categoria, Roger Sota ha estat el guanyador del primer premi:

La participació ha anat en augment i enguany han participat més de 130.000 alumnes, fet que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa. La directora de l’Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia, explica que no és la primera vegada que participen en el concurs però sí el primer cop que un alumne del centre guanya el primer premi.

Comparteix