L’Ajuntament renova el col·lector principal del clavegueram del nucli urbà

Comparteix

Ja s’ha actuat en el tram que va des del carrer Pau Casals fins al carrer Catalunya, que estava malmès per la manca de manteniment.

L’Ajuntament està treballant amb la renovació del col·lector principal del clavegueram. La nova conducció substitueix l’antiga canonada que transporta les aigües residuals del nucli urbà cap a l’estació depuradora. De moment, s’ha finalitzat el tram que parteix des del carrer Llibertat cap al Pau Casals, passant pel carrer Santiago Rusiñol i pel Catalunya.

Davant l’antiguitat i les deficiències que presentava el col·lector principal, al seu pas pel nucli urbà, el consistori ha posat solució al problema substituint-lo per trams. Es tracta d’un tram situat entre les estacions de bombament de la plaça del Canó i la platja de l’Alguer, per on hi passa un gran volum d’aigües residuals que s’incrementa en episodis de forts aiguats. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar:

La següent actuació serà la continuació de la reparació de la canonada del carrer Sant Joan. Des de l’Ajuntament confien que aquestes obres millorin la xarxa de clavegueram del municipi, envellida i deteriorada per la manca de manteniment durant molts anys. Paral·lelament, esperen que l’Agència Catalana de l’Aigua faci una inversió per connectar la zona sud del terme directament a l’estació depuradora de la població.

Comparteix