La Cala s’afegeix al Dia de la Dona més reivindicatiu que mai

Comparteix

Les treballadores de l’Ajuntament han llegit el manifest a les portes de la Casa de la Vila, aquest migdia.

«Si les dones parem, s’atura el món». És el lema que encapçala la vaga feminista d’aquest dijous 8 de març. Una jornada de protesta internacional per denunciar les desigualtats entre gèneres, com la bretxa salarial o el sostre de vidre, però també per fer visible la violència masclista, l’assetjament sexual o el micromasclisme.

Les dones cobren de mitjana un 24% menys que els homes, un 40% durant la jubilació. Una bretxa que a la demarcació de Tarragona es calcula que és d’uns 6.000 euros menys. Són un exemple de les desigualtats, que s’han donat a conèixer aprofitant el Dia Internacional de la Dona i que posen d’evidència les diferències de gènere en la societat actual.

Aquesta és la primera vaga de caràcter feminista que se celebra a l’Estat, a la qual s’han adherit més de 320 entitats. També l’Ajuntament secunda la jornada per unanimitat de tot el ple municipal. Precisament, davant les portes de la Casa de la Vila s’ha fet una concentració aquest matí per denunciar les desigualtats laborals, educacionals, a la llar i en el consum.

Tot i que la vaga és durant tot el dia, des dels sindicats majoritaris s’ha decidit convocar a aturades parcials de dues hores durant els torns de treball. El seguiment es preveu massiu arreu del país. També se segueix a l’ensenyament, on bona part de l’alumnat de l’Institut Candelera ha secundat la jornada reivindicativa a favor dels drets de les dones.

Molts dels estudiants han participat en la concentració organitzada aquest migdia a la plaça de la Font de Tarragona. La manifestació central a les Terres de l’Ebre, convocada pel Comitè per la Vaga Feminista del 8 de març, ha estat a les 18 h a la plaça Barcelona de Tortosa, davant del Mercat. Una hora més tard, a les 19 h, s’ha fet a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona.

 

Escolta el manifest sencer que s’ha llegit aquest dijous:

Comparteix