L’Ultra Clean Marathon netejarà el litoral des de l’Ametlla de Mar fins a Sant Jaume d’Enveja

Comparteix

L’activitat tindrà lloc el pròxim 18 de maig i s’inclou dins la campanya de conscienciació ambiental ‘Per un Delta Net’.

Una marató de neteja recollirà deixalles marines entre La Cala i Sant Jaume d’Enveja. L’Ultra Clean Marathon tindrà lloc el pròxim 18 de maig i s’inclou dins la campanya ‘Per un Delta net’, per retirar els residus que la mar, el vent, el riu i sobretot l’incivisme humà escampa per aquest espai natural protegit.

Aquesta marató és una de les actuacions que tindran lloc al delta de l’Ebre en les pròximes setmanes. La primera acció serà diumenge 11 de març amb una recollida conjunta de plàstics des de l’Ampolla fins a Sant Jaume. També està prevista una neteja a la platja dels Eucaliptus el 13 de maig dins la campanya Let’s Clean Europe.

Des del Parc Natural recorden que la clau continua sent la conscienciació i l’educació, tant de la població autòctona com dels visitants. També volen que els diversos agents socioeconòmics del Delta assumeixin compromisos efectius en la resolució d’un problema amb implicacions ambientals però també econòmiques. Pere Mangrané és el president dels voluntaris del Parc:

L’any passat, dins la campanya ‘Per un Delta net’, unes 220 persones van contribuir a recollir prop de sis tones de residus, un 82% dels quals eren plàstics. I només, el passat cap de setmana, se’n van recollir 3.800 quilos de deixalles a la zona de la punta de la Banya, dels quals un 84% eren plàstics.

Comparteix