Protesta en defensa del model d’escola catalana

Comparteix

Un centenar de caleros es concentren a favor de la immersió lingüística als centres educatius.

La Cala surt al carrer en defensa de l’escola catalana. Sota la crida de Som Escola, unes cent persones es van aplegar a les portes de l’Ajuntament, aquest dimecres, per mobilitzar-se en contra de l’amenaça del govern espanyol d’incloure una casella a la preinscripció escolar amb la que els pares puguin escollir la llengua amb la que volen escolaritzar els seus fills.

La concentració de l’Ametlla de Mar és una de les moltes que es van repetir arreu de Catalunya per defensar el model d’immersió lingüística. La plataforma educativa considera «intolerable» l’ús de l’escola com a «instrument polític». La representat de la comunitat educativa, Fàtima Garcia, deia que els principis són compartits per la majoria de la societat.

Davant de l’argumentari polític que considera el model català com una «involució educativa uniformitzadora, d’adoctrinament ideològic, generació de sospites, denúncies i segregació lingüística per posar en risc el model», des de Som Escola fan una crida perquè la societat catalana protegeixi els valors que s’han ensenyat fins ara.

En el manifest llegit durant la concentració, es rebutjava la voluntat del govern espanyol de voler «trencar» la cohesió social i «dividir» la societat. En aquest sentit, afirmen que el model català ha ajudat a generar una societat «plural, diversa, amb criteri i amb uns principis de convivència sòlids», i han reivindicat un model d’integració de cultures d’arreu del món.

Comparteix