Un estudi pretén potenciar el patrimoni cultural calero

Comparteix

La regidoria de Cultura i el consorci del Museu Terres de l’Ebre elaboren un projecte d’assessorament.

El Museu de les Terres de l’Ebre assessora el consistori calero en la gestió del patrimoni. L’Ajuntament està treballant juntament amb el Consorci del Museu per revaloritzar tot el patrimoni cultural del municipi com el castell de Sant Jordi, les fortificacions, el Centre d’Interpretació de la Pesca i el Museu de Ceràmica Popular.

El projecte, sota la petició de la regidoria de Cultura, pretén gestionar tot el patrimoni que hi ha actualment al municipi d’una manera íntegra, contemplant tant els equipaments culturals com els elements exteriors i els béns immaterials. De fet, el patrimoni calero es caracteritza per la seva gran diversitat i la seva importància, no només en àmbit local sinó en conjunt del territori, de Catalunya i de la península. Sabina Colomé és tècnica del Museu Terres de l’Ebre:

En aquesta planificació, tindrà un paper principal el Museu de Ceràmica Popular, que actualment està tancat al públic però s’obre per a visites concertades, ja que atresora una de les col·leccions de peces de ceràmica popular de la península Ibèrica més importants d’Europa. Tot plegat, servirà perquè l’Ajuntament pugui organitzar millor el seu patrimoni cultural i tingui un full de ruta de cara als pròxims anys. Vicenç Llaó és el regidor de Cultura:

La situació en què es troba el patrimoni cultural de La Cala és una mostra del panorama que viu la resta del país en l’àmbit cultural. A les Terres de l’Ebre, hi ha 114 equipaments museístics i patrimonials, dels quals només 10 tenen personal tècnic i el 60% obre les seves portes esporàdicament. El Museu de les Terres de l’Ebre s’ha marcat com a repte per aquest 2018, contribuir a racionalitzar 103 equipaments museístics del territori.

Comparteix