Els edificis antics del municipi cal que passin la ITE

Comparteix

L’Ajuntament demana la col·laboració veïnal per complir amb la normativa i s’ofereix per ajudar en la sol·licitud de la revisió.

Els habitatges amb una antiguitat de més de 45 anys del municipi hauran de passar la Inspecció Tècnica d’Edificis. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha fet arribar una carta a les persones propietàries d’aquests edificis, recordant l’obligació de passar la revisió. L’Ajuntament demana col·laboració veïnal per complir amb la normativa i s’ofereix per ajudar en la sol·licitud de la revisió.

Molts veïns de l’Ametlla de Mar ja han rebut la notificació de la Generalitat per sotmetre’s a la Inspecció Tècnica dels Edificis, una inspecció visual feta per un tècnic que té com a objectiu determinar l’estat de la finca i realitzar les actuacions necessàries per complir el deure de conservació i manteniment. Les notificacions són fruit d’una campanya de conscienciació que la Generalitat va iniciar abans de l’estiu passat enviant més de 100.000 cartes als propietaris recordant-los la importància d’aquesta inspecció.

La carta detalla que els propietaris de les finques construïdes a partir de l’any 1971 que hagin complert 45 anys d’antiguitat estan obligats a passar la revisió abans d’acabar l’any 2018. Així ho indica el nou decret ITE aprovat el maig del 2015 que, a diferència de l’anterior normativa, inclou tant els edificis unifamiliars com els plurifamiliars, on existeixi un ús d’habitatge. Només quedarien exempts els edificis unifamiliars on la seva edificació principal està separada 1,5 metres o més de la via pública i de finques adjacents.

Aquesta campanya de conscienciació, i coincidint amb l’aprovació del nou decret, ha suposat doblar les inspeccions en tot el país, els dos últims anys. Actualment, un 23% dels blocs de pisos antics de Catalunya han passat la Inspecció Tècnica, un 13% més que fa dos anys amb la llei antiga. Carles Sala és el secretari d’Habitatges de la Generalitat:

La missiva no té, per ara, caràcter ni perseguidor ni sancionador, això no vol dir però que l’Administració no estigui a sobre per evitar riscos. La responsabilitat de passar la ITE és de les comunitats de propietaris, per això l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar demana la seva col·laboració i en funció de la diagnosi de l’edifici, es compromet a ajudar als propietaris per resoldre qualsevol dubte en la tramitació.

Comparteix