Sense data per les bonificacions de l’AP-7

L'entrada al peatge de l'AP-7 a l'Ametlla de Mar.
Comparteix

El delegat del govern espanyol assegura que s’està treballant per desviar els camions de l’N-340 obligatòriament.

L’Estat segueix sense posar un nou calendari a la implementació de les mesures per desviar els vehicles pesants obligatòriament de l’N-340 a l’AP-7 i bonificar gratuïtament el trànsit per l’autopista de veïns entre Alcanar i Vilafranca, prevista per l’1 de gener d’enguany.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, assegura que es farà el desviament de camions de l’N-340 cap a l’AP-7, tal com havien acordat el Departament de Territori i el Ministeri de Foment, però evitar posar data. Assegura que no hi ha cap canvi i que només s’estan ultimant els detalls per fer possible l’aplicació de l’acord.

Per la seva part, el secretari de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, demana a l’Estat que escurci terminis i tiri endavant el conveni per desviar els camions de l’N-340 a l’AP-7. Font destaca que cal que s’implementi la mesura però recorda que és temporal fins que es desdobli l’N-340.

Els veïns del territori demanen el desdoblament de l’N-340, però també que es construeixi un tercer carril a l’autopista i rebutgen que es desviïn obligatòriament els camions amb bonificacions quan reclamen una gratuïtat total de l’AP-7 per tots els vehicles. Llorenç Navarro és el portaveu del moviment ‘Prou, AP-7 gratuïta ja!’.

Segons l’acord entre administracions, el trànsit estarà bonificat amb un 42,5% de descompte per als camions de pas i en un 50% per als locals. L’altra mesura principal és la gratuïtat per als turismes entre Alcanar i Vilafranca sud, sempre i quan el viatge d’anada i tornada es faci amb un màxim de 24 hores.

Comparteix