L’epidèmia de la grip també afecta a La Cala

sdr
Comparteix

El CAP registra un increment de les atencions per aquest virus des del desembre.

Tos, febre, dolor articular i malestar general són els símptomes que bona part de la població pateix aquests dies. Des d’abans de Nadal que el CAP de l’Ametlla de Mar ha detectat considerablement l’aparició del virus de la grip al municipi, que compleix en la situació epidèmica de grip actual que viu la resta del país.

Des del passat 19 de desembre, els casos de grip han augmentat a la població convertint-se en el principal motiu de visita al centre d’atenció primària. De fet, el CAP ha atès, aquestes darreres setmanes, un alt nombre de pacients amb símptomes gripals.

L’increment d’activitat i la saturació de les urgències es repeteix cada hivern. Enguany, però, es dona el cas que la vacuna del virus no és tan efectiva com altres anys. No obstant, el director del CAP de l’Ametlla de Mar, Enric Bachrani, explica que continua sent l’eina de prevenció més important.

Tenint en compte l’emergència, l’ambulatori ha reforçat el personal per evitar llargues cues. En aquest sentit, Bachrani remarca que en cas de necessitar assistència, l’atenció primària és la millor opció per evitar col·lapsar a les urgències hospitalàries. I recorda que també hi ha el telèfon 061 CatSalut Respon que resol qualsevol dubte o problema de salut.

Comparteix