Novetats a l’agenda gastronòmica per aquest 2018

Comparteix

S’incorpora una nova ruta de tapes al març i s’amplia el calendari fins al desembre.

L’estrena d’un nou any comporta l’aparició de noves tendències en tots els àmbits. En el món gastronòmic, els canvis són gairebé una constant. Per això, l’Àrea Municipal de Turisme juntament amb els restauradors de la població han introduit alguns canvis a l’agenda gastronòmica del 2018, adaptant-se a les novetats culinàries i sobretot apostant per la innnovació i la creativitat.

L’agenda gastronòmica de l’Ametlla de Mar d’enguany arriba amb novetats i alguns canvis respecte a anys anteriors. Una d’elles és la creació d’una Ruta de Tapes lliure, es tracta d’una ruta sense cap temàtica determinada, en la qual els restauradors podran elaborar una tapa utilitzant el producte que vulguin. Aquesta ruta tindrà lloc del 9 al 18 de març.

El gerent de l’Àrea de Turisme, Damià Llaó, explica que la intenció és potenciar la imaginació i creativitat dels restauradors.

Un altre nou aspecte de l’agenda és la desaparició de les Jornades del Peix Blau i de la Tapa Blava, degut a la mala situació del sector a la població. Conseqüentment, s’ha canviat la temporalització de la Ruta de la Tapa Marinera, que tenia lloc al febrer traslladant-la al mes de juny.

Pel que fa a la Ruta del Peix de la Llotja també canvia de dates, ja que es separa de la Diada de l’Arrossejat que té lloc al mes d’octubre, i enguany tindrà lloc del 30 de novembre al 9 desembre, aprofitant el pont de la Puríssima.

La resta de jornades gastronòmiques, la de la Tonyina Roja, de la Galera, de l’Arrossejat i dels Fideus Rossejats es consoliden i segueixen sense gaires canvis, en les mateixes dates. D’aquesta manera, la nova agenda gastronòmica reparteix les jornades i les rutes en els mesos de l’any de temporada mitja o baixa, fomentant així l’activitat turística de la població.

Comparteix