Comença la veda de l’encerclament més atípica de la seva història

Foto: Joan Revillas / Diari de Tarragona
Comparteix

El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, assegura que caldria esborrar el 2017.

Les embarcacions l’encerclament ha començat l’aturada biològica anual, que s’allargarà fins a meitats del mes de febrer. Una veda que està marcada pel tancament d’un 2017 dolent pel sector i per la desaparició de quatre de les llums caleres per culpa de la crisi del peix blau.

Ja fa anys que el sector de l’encerclament arrossega una davallada de captures, acompanyada per una disminució de la mida de la sardina i el seitó, i uns preus que no permeten sobreviure. El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, considera que el 2017 ha estat el pitjor any i que ha estat desastrós.

Durant la parada biològica esperen que puguin recuperar-se les espècies que estan amb poca abundància i que no tenen prou mida comercial. Saber-ne el perquè serà un dels objectius de l’estudi científic que ha començat a elaborar-se a tot el Mediterrani occidental. Brull confia que hi hagi una incidència al golf de Sant Jordi.

Comparteix