El sector artesanal podria comptar amb quota per pescar tonyina roja

Comparteix

La direcció general de Pesca ha demanat unes 100 tones per a embarcacions d’arts menors, amb drets històrics de pesca.

Espanya disposarà de 5.000 tones de quota per pescar tonyina roja. Són poc més de 700 tones respecte enguany. Però aquest augment, obre la porta a que sectors que fins ara no podien pescar-ne pel pla de recuperació de l’espècie puguin fer-ho. Així ho reclama la direcció general de Pesca de la Generalitat.

El govern català ja va demanar al 2016 una autorització d’unes 100 tones de tonyina roja per repartir la quota entre una cinquantena d’embarcacions artesanals costaneres, que consideren que tenen drets històrics. El director general de Pesca, Sergi Tudela, confia en que ara serà possible.

Tudela explica que tant el Ministeri espanyol com la Comissió Internacional que regula la pesca de la tonyina roja, l’ICCAT, coneixen la voluntat de la Generalitat i afegeix que des del Departament han complert els deures per argumentar l’atorgament. La decisió final passa ara per les mans de Madrid.

Comparteix