La Generalitat vol implementar un pla de cogestió al golf de Sant Jordi

Comparteix

La Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar tindrà un paper central. Aquest és el model de pesca més avançat del món.

El sector pesquer de l’Ametlla de Mar patirà importants canvis un cop entri en marxa un pla de cogestió, amb el que treballa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Tot i diverses experiències a la Costa Brava, amb el sonso, la gamba o el lluç, aquest serà el pla més important en tots els sentits.

Un model de gestió pesquera que busca l’eficàcia i el millor mètode per impulsar econòmicament el sector. Això passa per una reducció de captures compensada per un reforç de la comercialització, i alhora generar noves oportunitats. Aquest és el model de pesca més avançat del món. Sergi Tudela és el director general de Pesca.

El pla de cogestió implicaria que la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, tercera en volum de facturació l’any passat de tot el país, tingui un nou paper més important. La taula integraria municipis com Cambrils o l’Ampolla, i tota la flota pesquera d’aigües interiors, com la d’arrossegament o artesanals, en formaria part.

Aquest model és una de les prioritats per la Direcció General de Pesca, de cara a 2018, per trobar una sostenibilitat biològica i econòmica del sector pesquer del golf de Sant Jordi. El projecte, pioner al Mediterrani, compta amb l’aval de la Unió Europea.

Comparteix