L’exposició sobre el Dr. Frias arriba a l’Ametlla de Mar

Comparteix

‘Alexandre Frias i Roig, el metge dels infants’ es podrà veure des d’aquest dissabte i fins al 30 de novembre al Centre d’Interpretació de la Pesca.

El Centre d’Interpretació de la Pesca (CIP) acull des d’aquest dissabte i fins el 30 de novembre, l’exposició ‘Alexandre Frias i Roig, el metge dels infants’, dedicada al pediatre reusenc que va ser metge de família a l’Ametlla de Mar.

Es tracta d’una de les activitats incloses al programa de l’Any Frias, que es commemora durant tot aquest any, en record del metge. A principis del segle XX, Frias va introduir al nostre país noves pràctiques sanitàries que van reduir de manera molt important la mortalitat dels infants, convertint-se així en el precursor de puericultura a Espanya.

El motiu de l’estada de l’exposició a l’Ametlla de Mar és l’estreta relació que mantenia el reusenc amb el municipi. La Cala va ser el lloc on Frias va començar la seva carrera professional exercint com a metge de família, durant 7 anys. La seva estància al municipi, va deixar una petjada molt important, tant és així que es va batejar la biblioteca amb el seu nom.

«En aquella època hi havia moltes mares que morien i la família no sabia que fer. Des de l’Ametlla, Frias va estudiar les malalties infeccioses que hi havia, esbrinant el motiu de les morts i centrant-se amb als infants en els seus primer anys de vida, la nutrició i les seves cures», explica Marga Gonzalvo-Cirac, comissària de l’Any Frias.

En l’exposició, els visitants podran descobrir la part personal del doctor i també la part més professional i propagandística, a través de rètols, imatges, material de laboratori, entre d’altres. L’horari de visita al CIP serà dilluns i dijous d’11 h a 13 h. I els dies 11 i 26 de novembre també serà obert d’11 h a 13 h.

Comparteix