Les tonyineres del Grup Fuentes marxen del port calero

Comparteix

L’empresa argumenta la necessitat de seguretat jurídica, davant la situació política catalana, per traslladar la flota a Múrcia. Balfegó diu que no volen marxar, però que Catalunya ha de seguir a Europa.

El grup tonyinaire Ricardo Fuentes e hijos ha traslladat la seva flota cap al port de Cartagena, on té la seu l’empresa, a causa de la situació política actual a Catalunya. Una decisió, que asseguren des de la companyia, ha costat molt a perdre pels lligams amb l’Ametlla de Mar on les seves embarcacions han estat amarrades durant 17 anys.

L’empresa argumenta que la mesura passa per tenir seguretat de la seva quota actual de captura de tonyina roja, així com per garantir els llocs de treball de les seves instal·lacions a Múrcia. Fuentes també ha assegurat que es mantindran els llocs de treballs actuals, del personal que treballa a les tonyineres de Nuevo Elorz i Nueva Panchilleta.

Mentrestant, el Grup Balfegó no es planteja marxar de Catalunya però avisa que no es poden permetre estar fora de la Unió Europea. El copresident de la companyia tonyinaire, Pere Vicent Balfegó, ha demanat seguretat jurídica i acord polític en cas que canviï la situació política de Catalunya.

Comparteix