Els polítics locals reaccionen a l’aplicació del 155

Comparteix

Dimecres a la nit hi haurà un ple extraordinari urgent per rebutjar-ho i donar suport a la Generalitat i al Parlament.

Desacord, ràbia, unió i esperança són alguns dels sentiments que els polítics caleros han expressat, després que el govern espanyol concretés les mesures proposades al Senat per aplicar el 155 a Catalunya, les quals passen pel cessament de Puigdemont i tot el seu govern i la capacitat de veto sobre les lleis del Parlament, entre altres.

Precisament, dimecres a les 20.15 h, s’ha convocat un ple extraordinari urgent per aprovar una moció de rebuig l’article 155 i donar recolzament al govern català.

L’alcalde, Jordi Gaseni (ERC), ha destacat que ni ajuntaments, ni Generalitat, ni govern ni Parlament permetran que l’Estat espanyol faci efectiu aquest cop d’estat a les institucions catalanes.

El portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, s’ha mostrat en contra de l’activació d’aquest article de la Constitució.

El portaveu del PDeCAT, Joan Pere Gómez, ha definit les actuacions del PSOE de vergonya.

Per la seva banda, el president local del PP, Adrià Figueres, espera trobar un camí satisfactori per a tothom.

I la coordinadora de La Cala per la Independència, Montse Gonzàlez,  ha declarat que cal ser conscients de la gravetat de la situació actual.

Dissabte a la tarda, una cinquantena de caleres i caleros van participar a la manifestació convocada per demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a Barcelona. L’ANC va organitzar un autobús amb el Perelló per traslladar els manifestants.

Comparteix