L’Escola Sant Jordi se suma al programa ‘#AquíProuBullying’

Comparteix

El centre educatiu és un dels 140 instituts i escoles catalanes que participen en el projecte d’Ensenyament contra l’assetjament.

L’Escola Sant Jordi ha estat seleccionada en el nou programa d’innovació pedagògica ‘#AquíProuBullying’. Es tracta d’una campanya de prevenció, detecció i intervenció que converteix l’alumnat en agents actius en la lluita contra l’assetjament escolar.

La participació activa dels alumnes és un dels elements estratègics del programa. Per una banda es crea un equip X que, després d’una formació, que haurà de detectar possibles situacions d’assetjament als grups de WhatsApp, als patis o al gimnàs, per exemple.

D’aquesta manera, els alumnes passen de ser observadors passius a agents actius. Tot i que, malauradament, és a la secundària on més casos de ‘bullying’ es detecten, a primària volen educar i fer adonar els alumnes de les conductes que poden desembocar en un assetjament.

«Hem de començar el camí perquè ells denunciïn aquestes conductes. El programa ens ha agradat molt perquè no només es forma a docents sinó que es fa extensiu a altres membres de l’activitat escolar com els pares», explica la directora de l’Escola, Fàtima Garcia.

El programa, creat pel departament d’Ensenyament la primavera passada, té una durada de dos cursos. Durant el primer, els centres rebran la formació i l’acompanyament necessari per elaborar un projecte de centre específic, que implementaran durant el segon curs.

Comparteix