L’Ametlla de Mar se sumarà aquest estiu al repte per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

Comparteix

Un total de 156 restaurants, bars i guinguetes de la localitat, s’han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i Ecovidrio

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i més de 156  establiments hostalers de la localitat competiran aquest estiu per fer-se amb la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio.

Aquesta entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, celebra la cinquena edició de #MovimentBanderesVerdes, la seva reconeguda campanya estival que té com a objectiu posar en valor i reconèixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avenç cap a un desenvolupament sostenible.

Així, l’Ametlla de Mar competirà amb 34 municipis catalans, amb l’objectiu d’aconseguir la “Bandera Verda de la Sostenibilidad” d’Ecovidrio, que ja varen aconseguir Castelldefels i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant durant la passada edició d’aquesta iniciativa. 

Aquest any, Ecovidrio també reconeixerà als dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de Catalunya, avaluant les seves iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seva aposta per una compra sostenible, entre altres variables.

El tècnic de Medi Ambient, Xavier Solé, explica que és una iniciativa d’Ecoembes, a través també del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

Com a novetat aquest any, a banda d’aquest reconeixement, Ecovidrio convidarà a dues persones de cada establiment guanyador a gaudir d’una master class i una degustació de plats oferts per un reconegut xef guardonat amb una estrella verda Michelin.

El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s’alia amb municipis i hostalers per donar resposta als elevats índexs de consum d’envasos de vidre que es registren en zones costaneres del nostre país durant l’època estival.

Comparteix