El mural de Sant Pere ja llueix a la façana de l’antiga Confraria de Pescadors

Comparteix

La façana era una de les escollides per acollir un dels murals del Festival d’Art Urbà Efímurs i el mural és obra de l’artitsta local Uri KTHR.

Una imatge de Sant Pere llueix en una de les façanes laterals de l’edifici de l’antiga Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i que en la seva planta baixa alberga el Centre d’Interpretació de la Pesca (CIP). Aquest és un mural que va quedar pendent de materialitzar durant l’Efímurs.

El mural al·legòric a la imatge del patró dels pescadors, Sant Pere, és obra de l’artista local Uri KTHR, que l’ha finalitzat recentment. La façana era una de les escollides per acollir un dels murals del Festival d’Art Urbà Efímurs, atribuït a Pedro Filite, un dels artistes brasilers que hi van participar, però el disseny inicial no va complaure la Confraria de Pescadors, propietària de l’edifici.

Finalment i després de diverses gestions, es va decidir atribuir el mural a l’artista local Uri KTHR, que va escollir representar la imatge de Sant Pere, més adient a la zona i a les preferències de la Confraria de Pescadors.

L’autor es mostra molt complagut d’haver pogut pintar als dos patrons de l’Ametlla de Mar.

La imatge de Sant Pere conté unes claus que tenen una història al darrere, ja que són les claus que van intercanviar l’autor local i l’autor brasiler que l’havia de pintar, aquest darrer molt aficionat a col·leccionar-les.

Filite, cal recordar, que va acabar pintant una façana a la zona de Ribes Altes en la qual està representada la verge negra dels pescadors brasilers.

Comparteix