Tot a punt per les festes d’estiu de l’Ametlla de Mar, en honor a Sant Pere

Comparteix

Processó marítima, focs artificials, sardinada, vermut, festa infantil, ball i molt més.

Arriba la Festa Major d’estiu de l’Ametlla de Mar. Les festes dedicades a Sant Pere, patró dels pescadors, comencen aquest divendres carregades d’activitats ben diverses que s’allargaran fins diumenge. Un cap de setmana festiu que la Confraria de Pescadors ha preparat per a tots els públics.

Els voltants de la nova Confraria serà l’escenari principal d’aquesta festa que comptarà amb actuacions musicals, vermut o sardinades populars.

La vespra de Sant Pere s’iniciarà amb un concert del grup musical local Los Cràneos, que tocarà les seves versions més conegudes dels anys 60 i 70. Com cada any, la Confraria de Pescadors ha previst invitar als assistents a una copa de cava un cop acabat el concert i mentre s’inicia la sessió de discoteca amb els Dj’s Guillermo Argento i Òscar Sànchez.

El dissabte 29 de juny, dia de Sant Pere i en honor al patró, el programa s’iniciarà amb l’acte de l’Hissada de Banderes Blaves, a les 11 h i al Club Nàutic. Més tard a les 12 h, es farà un vermut popular acompanyat amb la música de Rodemi’s. A més, paral·lelament a partir de les 9 h, es durà a terme la Tirada al Plat de Sant Pere al camp de Tir Punta Calda, amb esmorzar previ, per socis, no socis, dames i juniors.

Ja a la tarda, a partir de les 18.30h, estan previstos els actes centrals amb la recepció a la Llotja i el lliurament dels premis de dibuix i pintura als alumnes de l’Institut Candelera i l’Escola Sant Jordi i seguidament, la missa prevista a les 19.15 h.

Un cop finalitzada la missa tindrà lloc la processó marítima a partir de les 20.30 h, amb la participació de la Banda de Música de la Cala i la Banda de Cornetes i Tambors, que finalitzarà amb el castell de focs d’artifici gentilesa de l’Ajuntament. Enguany, la processó comptarà amb la participació de poques barques, arran d’un incident que va tenir lloc l’any passat a la fira i que ha fet agafar por als pescadors.

Així ho explica el patró major de la Confraria, Miquel Brull, qui anima a tothom a participar de les festes.

De cara a la nit de dissabte i a partir de les 24 h, es durà a terme la revetlla musical amenitzada per l’orquestra Pensylvania i sessió de discoteca a càrrec de Sam TheJ i Sergio Calero.

La sortida marxa BTT Sant Pere 2024 obrirà els actes del diumenge a les 9 h. Seguidament a les 9.30 h hi ha prevista la sardinada popular i a les 11.30 h tindrà lloc l’actuació infantil ‘Pirata Barba Estrella i Tresor’.

Finalment, Sant Pere 2024 clourà a les 12 h amb la tradicional barra del cos, acompanyada de la Xaranga Suquet Calero.

Es pot consultar tot el programa de Festes fent clic aquí.

Comparteix