L’Ametlla de Mar se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

Comparteix

L’acte institucional ha tingut lloc aquest divendres a les 10 h davant de les portes de l’Ajuntament amb la lectura del Manifest.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar se suma a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBIQ+. Aquest divendres ha tingut lloc, davant de les portes del consistori, l’acte institucional amb la lectura del Manifest. Amb aquest acte s’ha reiterat el compromís del consistori amb la igualtat i el respecte cap a totes les persones i la seva llibertat sexual.

La lectura del Manifest ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Eva del Amo, la regidora d’Igualtat, Ma Jose Castellano i la primera dona trans del municipi, Lilit Bardí.

L’acte ha tingut l’objectiu de reivindicar i defensar els drets del col·lectiu, promoure estratègies de visibilització de les realitats LGBTIQ+ i donar suport a la divulgació de les polítiques públiques que garanteixin la igualtat de tracte i la no discriminació de les persones per la seva manera d’estimar-se.

La regidora d’Igualtat, Ma Jose Castellano, reitera que és un dia de reivindicació dels drets fonamentals.

Per fer visible aquest compromís, el balcó de l’Ajuntament llueix tots els dies de l’any la bandera LGTBIQ+ i aquest mes de juny també s’han pintat els bancs de davant del consistori per donar suport a la causa. A més, el municipi disposa del Servei  d’Atenció Integral LGTBI que ens proporciona el Consell Comarcal i està situat al 2n pis.

Cal recordar que el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual té els seus orígens en la commemoració dels fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com la identitat de gènere.

Comparteix