L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i la Diputació de Tarragona acorden la planificació de les actuacions del Pla ImpulsDipta

Comparteix

L’alcaldessa Eva del Amo va participar d’una mesa de concertació per concretar els projectes que s’impulsaran amb el nou model de col·laboració de la Diputació amb els ens locals.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i la Diputació de Tarragona han planificat les actuacions i projectes municipals que formaran part del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

L’alcaldessa Eva del Amo, va participar en la mesa de concertació, celebrada aquesta setmana a la seu de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, durant la qual es van abordar conjuntament les futures inversions, els programes i les assistències que el pla inclourà, així com la seva planificació, a proposta de l’equip de govern.

A partir d’aquesta anàlisi es va establir un document bàsic de planificació definitiva, que es concretarà en un conveni de concertació que se signarà properament i que contempla una aportació durant el període 2024-2027, d’1.014.434,95 € que es destinaran a actuacions com l’ampliació del Cementiri Municipal, sistemes de millora de l’EDAR, arranjament de carrers, neteja de franges forestals i l’adquisició, per una banda, d’un vehicle elèctric i per l’altra, un monitor desfibril·lador pel SUM. Eva del Amo és l’alcaldessa de l’Ametlla de Ma.

El Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona pretén ser un revulsiu per a la gestió, l’organització i l’economia dels diferents municipis. En aquest sentit, es tracta d’un model que s’adapta al cicle inversor de cada ajuntament, i està pensat per utilitzar i rendibilitzar al màxim les quantitats que s’atorgaran a cadascun. D’altra banda, amb aquest sistema se simplificarà fins a un 75% la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació de Tarragona.

El pressupost total del Pla ImpulsDipta per a tots els municipis de la demarcació ascendeix a 147 M€ per a aquest mandat. Aquest dota els municipis de recursos econòmics que permetin tirar endavant projectes o actuacions rellevants per al municipi, però també estableix àmbits d’actuació obligatoris, considerats estratègics per a la demarcació en conjunt. D’aquesta manera, cada municipi haurà de destinar, almenys, el 5% dels recursos que li hagin estat atorgats a través del pla a actuacions en matèria de cultura i interès ciutadà, el 10% a salut pública (aigua, piscines, plagues…) i el 15% a actuacions per a la transició ecològica (eficiència energètica, residus, prevenció d’incendis…).

Comparteix