La Policia Local de l’Ametlla de Mar rep formació en primers auxilis

Comparteix

A partir d’ara, el vehicle de patrullatge de la Policia Local disposarà d’un desfibril·lador DEA portàtil per situacions d’emergència.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar a través del Servei d’Urgències Municipal (SUM) a portat a terme aquest dijous una acció de formació voluntària en primers auxilis a tots aquells membres de la policia local que s’han inscrit.

Els agents del cos de la Policia Local han rebut la formació amb l’objectiu de millorar la primera reacció, donat que en molts casos, són els primers a arribar al lloc de les emergències i han de col·laborar estretament amb els tècnics i infermeres del SUM en l’atenció de víctimes d’accidents, siguin domèstics o de trànsit o altres emergències.

Val a dir que a partir d’ara, el vehicle de patrullatge de la Policia Local disposarà d’un desfibril·lador DEA portàtil per situacions d’emergència. Maria José Castellano és la regidora de Salut de l’Ajuntament de l’Ametlla de Ma.

Des de la regidoria de Salut també s’ha ofert la possibilitat de fer aquesta formació als treballadors de les diferents àrees municipals de cara a aquest final de juny, recordant que anteriorment ja han rebut formació, professors i alumnes de l’Institut Candelera i el professorat de l’Escola Sant Jordi i la Llar d’Infants Xerinola.

Les accions formatives van a càrrec de les infermeres del SUM i ensenyen com fer una reanimació cardiopulmonar correctament, la maniobra d’Heimlich en cas d’ennuegament i altres accions d’atenció immediata en altres tipus d’accidents com ara ferides, fractures o hemorràgies. També es fan pràctiques de com s’ha d’utilitzar un desfibril·lador DEA i en quins casos, sempre que n’hi hagi un a mà.

L’objectiu de l’Ajuntament, és tenir al nombre més gran d’habitants possible, formats en primers auxilis perquè en cas d’emergència tothom sàpiga què ha de fer, com ha de donar la primera assistència, com activar els serveis professionals, i sobretot el què no s’ha de fer, que de vegades és més important encara per evitar mals majors en la víctima.

En aquest sentit, ha ofert aquest tipus d’accions formatives a altres col·lectius, com ara associacions de veïns que així ho desitgin, com aquest passat cap de setmana que es va donar formació a veïns de la urbanització 3 Cales, donat que al Centre Social hi ha un desfibril·lador DEA.

Comparteix