S’inicia el procés de licitació del contracte de substitució de la gespa del Camp de Futbol

Comparteix

La voluntat és instal·lar una gespa més respectuosa amb els criteris mediambientals actuals, s’elimina el cautxú tradicional i es substitueix únicament per sorra de sílice, que és un material molt més ecològic.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar a través de l’Àrea Municipal d’Esports ha engegat el procés de licitació del contracte del canvi de la gespa artificial del Camp de Futbol, amb la intenció de substituir l’actual superfície durant els mesos de l’actual estiu.

Després de l’estudi de diverses superfícies instal·lades en terrenys de joc del territori i de la recerca d’opinions de gent relacionada amb el futbol per veure quina superfície s’adapta millor a les necessitats actuals, finalment s’ha optat per un tipus de gespa artificial que d’entrada, no necessita la utilització del cautxú.

La solució proposada passa per la instal·lació d’una gespa més respectuosa amb els criteris mediambientals actuals, s’elimina el cautxú tradicional i es substitueix únicament per sorra de sílice, que és un material molt més ecològic, amb la possibilitat futura a la vegada, d’optar per una alternativa de reblert substitutiu respectuós amb el medi ambient que s’acabi imposant en el mercat.

Aquestes solucions es troben implantades des de fa temps a terrenys de joc del nord d’Europa i de recent implantació en camps a Catalunya com els de l’Aldea, Gandesa, Palafrugell, L’Escala, El Vendrell, Torredembarra o Sant Pere de Ribes. El Plec de Clàusules contempla que la superfície s’adapti a la normativa de la Unió Europea la qual ja ha comunicat la prohibició de rebliments que continguin microplàstics en un futur pròxim i a la utilització de materials biodegradables i produïts amb el mínim d’emissions de CO₂.

El pressupost de licitació és de 271.551 € i inclou el manteniment durant un període de cinc anys.

A partir d’aquí, les empreses interessades poden presentar les seves propostes amb ofertes a la baixa o millores complementàries del producte.

Madeo Comes és el regidor d’Esports de l’Ametlla de Mar.

A més de la instal·lació de la nova gespa, l’empresa adjudicatària haurà d’assumir la retirada de l’actual gespa i el seu reaprofitament i instal·lació en altres zones de les instal·lacions esportives.

El Camp Municipal d’Esports de l’Ametlla de Mar es va posar en marxa a primers de 2006 estrenant una superfície, en aquell moment de 3a generació, que donava un impuls important a la pràctica del futbol local, després de molts anys d’haver jugat en camps de terra.

La intensa utilització diària del terreny de joc, amb dos equips amateurs i un de veterans que s’han de sumar als deu equips de futbol base, ha fet que la superfície s’hagi anat deteriorant amb el pas dels anys. L’Ajuntament ha decidit la seva substitució per l’increment del risc de possibles lesions.

Comparteix