La Cala promociona la cuina marinera amb la Diada dels Fideus Rossejats

Comparteix

La jornada gastronòmica promociona un dels plats més característics de la cuina marinera.

Des de les 10 h del matí i fins a aproximadament les 14 h d’aquest diumenge, el port pesquer de l’Ametlla de Mar es convertirà en punt de referència de la gastronomia marinera amb la celebració de la Diada dels Fideus Rossejats, amb el tradicional concurs gastronòmic i les degustacions de fideus.

Quaranta participants, sigui individualment o amb col·lectius formats habitualment per colles d’amics, optaran a algun dels sis primers premis de 200 € cadascun que atorga el Concurs de Fideus Rossejats. Els participants es dividiran en dos torns de vint participants cadascun i el jurat, atorgarà tres primers premis a cada torn.

Damià Llaó és gerent de l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

A la vegada, la Diada permetrà degustar els fideus rossejats al preu de 2 € la degustació d’aquest típic plat de la cuina marinera, habitual a les barques dels pescadors caleros.

Durant el matí, també seran presents tres cellers dins de la Mostra de Vins de la DO Terra Alta, els quals també serviran degustacions.

Una de les novetats d’aquest any serà el show-cooking organitzat per l’Àrea Municipal de Turisme, que amb la participació de Carmina Montserrat i Maria Rosa Pedrola, guanyadores d’algunes edicions del concurs, mostraran la manera de cuinar els fideus rossejats a l’estil més tradicional.

La Diada estarà amenitzada per la música de la xaranga Suquet Calero i a l’entrega de premis, també es lliuraran els guardons guanyadors de la passada edició de la Tapa Roja servida durant les Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani. La guanyadora de l’edició d’aquest any fou la tapa del Sushi Mar. La segona posició fou per a la tapa de la Bodegueta i, en tercer lloc, va quedar la tapa de Cala Cris.

Per altra banda, la guanyadora del concurs de fotografia a Instagram de les Jornades de la Tonyina Roja fou Carlota Sierra.

Comparteix