ERC treu pit de la situació econòmica que va deixar a l’actual equip de govern

Comparteix

ERC dona per bona la segona posició a nivell local a les eleccions al Parlament i ho atribueix a la dinàmica nacional i al canvi de govern municipal produït en les passades eleccions municipals.

Tot i la pèrdua en l’àmbit local de més d’11 punts i 235 vots en les eleccions al Parlament de Catalunya, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va qualificar de bons els resultats de la formació durant la seva participació en el programa Portaveus de la Cala RTV.

Segons Jordi Gaseni, els resultats estan condicionats per la dinàmica nacional i pel canvi de govern municipal produït en les passades eleccions municipals, però que, així i tot, van aconseguir ser la segona força política.

Gaseni també es va referir a la venda de la parcel·la del sector 22b1 a Bon Preu, negant que tot i no poder materialitzar la venda i, per tant, l’ingrés dels 2 M€ que val, s’haguessin gastat part d’aquests diners, 1.600.000 € segons l’actual equip de govern. El portaveu republicà va dir que el que van fer és gestionar i utilitzar les eines que els donava el pressupost i dir el contrari és fer demagògia.

El republicà va mostrar-se satisfet pels resultats de la liquidació del pressupost de 2023, posant com a exemple el resultat positiu d’1.100.000 € i un romanent de tresoreria de 95.000 €, questionant la gestió de l’equip de govern, que tot i criticar la labor d’ERC i Entesa, ara haurà d’afrontar un nou pla de sanejament a raó d’aquests resultats.

Gaseni va afegir que l’actual govern no podrà arreglar l’actual situació econòmica, la qual s’haurà d’eixugar de forma gradual i  va referir-se a les afirmacions del seu anterior soci de govern, Entesa per la Cala, que considera que en lloc de deixar diners en caixa al final de la passada legislatura, s’haguessin hagut de pagar les factures que es devien de la residència. Segons Gaseni, ells van preferir deixar a deure les factures, però deixar diners a la caixa, qualificant de luxe la situació econòmica que van deixar al nou equip de govern.

Gaseni també es va referir a les negociacions de l’Ajuntament amb Promociones Calafat per l’expropiació fallida del servei d’aigua, per la qual demana 900.000 €, afirmant que s’ha de negociar a la baixa i recordant que Promociones Calafat és un dels socis de la societat Marina Sant Jordi que deu segons una sentència ferma, més de 5 M€ a l’Ajuntament. Segons Gaseni, aquests problemes venen de la gestió dels governs convergents en els quals també estava l’actual alcaldessa.

Comparteix