L’Ajuntament aplica mesures de control sobre la població de coloms

Comparteix

Els coloms capturats són lliurats a l’aeroport de Reus que els utilitza com a aliment dels falcons que controlen la presència d’altres que puguin afectar el trànsit aeri a la zona.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha començat, darrerament, els treballs per reduir la població de coloms en diferents punts conflictius de la població. L’objectiu no és l’exterminació dels animals, sinó el seu control.

A partir dels controls habituals i de les queixes dels veïns davant la proliferació de coloms, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar a través d’una empresa especialitzada, ha començat la instal·lació de dispositius de captura de coloms en alguns indrets a la recerca d’un equilibri d’espècies. En alguns puntss’ha detectat, fins i tot, la reducció d’altres ocells com els pardals, perjudicats per la massificació i el creixement poblacional de coloms i tórtores.

Un dels indrets on s’està actuant és al carrer Països Catalans a l’alçada d’un edifici vell que, com en altres indrets, està en males condicions i els coloms tenen fàcil accés i es poden reproduir amb molta facilitat.

L’empresa especialitzada instal·la gàbies de captura en edificis pròxims i els coloms capturats són lliurats a l’aeroport de Reus que els utilitza com a aliment dels falcons que controlen la presència d’altres que puguin afectar el trànsit aeri a la zona.

Xavi Solé, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, ha agraït la col·laboració ciutadana.

Actualment també s’estan fent tractaments preventius contra les rates i les paneroles en diferents punts de la xarxa de clavegueram i zones on s’han detectat aquests animals.

Comparteix