Junts s’imposa a l’Ametlla de Mar en les eleccions al Parlament de Catalunya

Comparteix

ERC ha quedat en segona posició mentre que PSC ha estat la tercera força més votada.

Amb gairebé un 30% dels vots (28,84%), Junts va ser la candidatura més votada a l’Ametlla de Mar en la jornada de votacions al Parlament de Catalunya que va tenir lloc aquest diumenge al Poliesportiu Municipal Galetet, que es va estrenar com a punt de votació.

La formació de Puigdemont va substituir com a força més votada a l’Ametlla de Mar a ERC, que va encapçalar les votacions al Parlament de l’any 2021 a la nostra localitat i que, en aquesta ocasió, es va quedar amb el 20,79%.

Eva del Amo és la portaveu de Junts.

Jordi Gaseni és el portaveu d’ERC.

Com a tercera força en l’àmbit local trobem al PSC que va pujar fins al 18,11%.

Xavi de la Fuente és el portaveu del partit socialista.

La quarta força més votada a l’Ametlla de Mar va ser el PP que amb un 8,40%.

Adrià Figueres n’és el seu representant.

El PP va superar a Aliança Catalana que s’estrenava en aquestes eleccions a Catalunya i que a la nostra localitat va obtenir el suport del 7,85%.

Àlex Sancho és el portaveu d’AC.

Així doncs, primera victòria de Junts en solitari des de 2012, recordant que el 2015 va formar part de la candidatura unitària de l’independentisme sota el nom Junts pel Sí. La formació de Puigdemont creix un lleuger 1,08% i 80 vots, mentre que ERC, que havia guanyat a la Cala les dues últimes eleccions al Parlament, va patir la baixada més forta amb un 11,70% i 235 vots i es queda com a segona força més votada. Per la seva part el PSC es manté a la tercera posició pujant un 4,51% i guanyant 140 vots respecte a les anteriors, pujada lleugerament inferior a la del PP que puja un 5,67% i 149 vots.

Com a Catalunya en general, destacar els 199 vots i el 7,85% aconseguit per Aliança Catalana que ocupava la cinquena posició més votada en les eleccions de diumenge.

Vox, Comuns Sumar i la Cup van ser altres formacions polítiques que van obtenir suports minoritaris en una jornada electoral a l’Ametlla de Mar que va registrar un 54,58% de participació, superant en un 1,49% la participació del 2021, la qual recordem que es va registrar durant el període de pandèmia.

Pel que fa a Catalunya, el PSC va obtenir la victòria amb 42 escons per davant dels 35 escons de Junts. ERC va situar-se a la tercera posició amb 20 escons i el PP va pujar fins a la quarta amb 15 escons. Vox amb 11 escons, Comuns amb 5 i la Cup amb 4 van ser altres forces polítiques que van aconseguir representació per davant d’Aliança Catalana, principal novetat de la futura legislatura que entrarà a la cambra catalana amb 2 diputats.

De vots en blanc se’n van comptabilitzar 29, el que representa un 1,12% i 35 de vots nuls, l’1,36%.

Ara caldrà veure com es desenvolupen les negociacions en les darreres setmanes per formar govern, ja que es poden donar diverses combinacions, tot i que ningú aposta per una solució abans de les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny.

Comparteix