La travessia solidària Swim for ELA recorrerà 23 km nadant entre l’Ametlla de Mar i Cambrils

Comparteix

Un dels objectius de l’Associació Swim for ELA, organitzadora de l’esdeveniment és donar visibilitat a la malaltia i reivindicar la posada en marxa de la llei de l’ELA.

El port Calafat a l’Ametlla de Mar ha acollit aquest dissabte dia 11 de maig la sortida de la 3a edició de la Swim for ELA, travessia de natació a mar oberta que unirà les poblacions de l’Ametlla de Mar i Cambrils amb finalitats solidàries.

42 equips participants amb més de 200 nadadors recorreran els 23 quilòmetres que separen el Port de Calafat de l’Ametlla de Mar del Club Nàutic de Cambrils amb relleus que cobriran aquesta distància en benefici dels malalts d’ELA, malaltia neurodegenerativa del sistema nerviós. A la sortida a Calafat s’ha fet un homenatge a la memòria de les víctimes d’aquesta malaltia que s’ha acompanyat amb la música de la violinista Astrid Torres.

La sortida ha tingut lloc al voltant de les 8 del matí i s’espera l’arribada dels primers nadadors a les instal·lacions cambrilenques al voltant de les 12 h. Diferents entitats de Cambrils han organitzat diferents actes a l’arribada com ara una xocolatada, fideuada, vermut electrònic, aperitius i actuacions musicals. L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar col·labora amb la iniciativa i a més, Plàncton Diving i Àxel Llambrich han organitzat un taller de biologia marina i un concert de bateria respectivament, i el Grup Balfegó amb unes degustacions. Joana Bono, vocal i relacions públiques de l’Associació Swim for ELA, destaca les dificultats dels malalts i les famílies amb malats d’ELA.

Un dels objectius de l’Associació Swim for ELA, organitzadora de l’esdeveniment és donar visibilitat a la malaltia i reivindicar la posada en marxa de la llei de l’ELA, ja que mentre aquesta no arribi, són les mateixes famílies les que se n’han de fer càrrec de les despeses dels malalts.

L’associació Swim for ELA, organitzadora de l’esdeveniment, repartirà els diners recaptats entre l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), la Fundació Miquel Valls i la Fundación Luzón. L’any passat es van recollir amb aquesta activitat un total de 36.000 euros per a l’ELA i aquest any ja està assegurat el rècord de recaptació.

Comparteix