L’Ametlla de Mar continua al capdavant de les Banderes Blaves a les Terres de l’Ebre

Comparteix

S’han atorgat Banderes Blaves a les platges de Cala Calafató, Sant Jordi, l’Alguer i al port del Club Nàutic de l’Ametlla de Mar.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), entitat encarregada d’atorgar anualment les Banderes Blaves, distintius europeus de qualitat a les platges i ports del litoral Espanyol, ha atorgat quatre Banderes Blaves a l’Ametlla de Mar, tres a les platges i una al port del Club Nàutic.

A diferència de l’any anterior, s’han atorgat Banderes Blaves a les platges de Cala Calafató, Sant Jordi i l’Alguer i, en canvi, no s’ha atorgat a la platja de Cala Forn, que després de molts anys, deixarà de lluir la Bandera Blava. Amb tot, les tres Banderes Blaves a les seves platges i una al port del Club Nàutic, permetran continuar a l’Ametlla de Mar com a líder de distintius a les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, des de la regidoria de Medi Ambient s’ha explicat que tot i que els serveis i la gestió de la platja han tingut bona puntuació i que la qualitat de l’aigua ha estat bona o molt bona, la retirada de la Bandera Blava ha estat motivada per alteracions puntuals, però reiterades dels paràmetres biològics, un fet que s’escapa a la gestió municipal, però que evita l’excel·lència que busca l’ADEAC. Cal recordar que en 2022 i pels mateixos motius, ja es va perdre la Bandera Blava de Pixavaques. Madeo Comes és el regidor de Medi Ambient.

La Bandera Blava és un guardó reconegut internacionalment que s’atorga a 47 països dels cinc continents i que premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Ara bé, la qualitat de l’aigua ha d’haver obtingut la qualificació d’excel·lent.

A més de les Banderes Blaves, l’Ametlla de Mar compta amb un distintiu de Senders Blaus pel recorregut del GR-92 i de Centres Blaus pel Centre d’Interpretació de la Pesca. 95 platges i 23 ports esportius de Catalunya han rebut la Bandera Blava aquest any.

Comparteix