L’Ajuntament vol arribar a un acord amb Promociones Calafat abans de pagar una indemnització de prop d’1 milió d’euros

Comparteix

Es tracta d’un total de 914. 550 €, en concepte d’indemnització pels danys i perjudicis ocasionats durant els anys que el servei ha estat segrestat i en mans municipals.

De moment, la mercantil ha demanat al jutjat la suspensió durant dos mesos de la seva reclamació per escoltar els arguments municipals.

Amb ànim de reduir en el possible el nombre de conflictes judicials en els quals està involucrat l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, l’equip de govern ha obert converses amb l’empresa Promociones Calafat SA per poder arribar a un acord que permeti retirar la reclamació patrimonial relacionada amb l’expropiació fallida del servei d’aigua potable de la urbanització Calafat.

Els fets es remunten al 19 d’octubre de 2012 quan la Junta de Govern Local va resoldre requerir la cessió obligatòria i gratuïta del servei d’abastament d’aigua potable a la urbanització de Calafat. Aquest acord va ser impugnat judicialment i, el procediment va concloure amb la Sentència 569/2016 que ordenava la devolució immediata del servei d’abastament d’aigua a Promociones Calafat SA.

Aquest retorn del servei d’abastament d’aigua ha estat objecte també d’un incident d’execució de sentència que comporta que no s’executarà la sentència mentre no es resolgui la reclamació de 871.000 € + el 5% de premi d’afecció, en total 914. 550 €, en concepte d’indemnització pels danys i perjudicis ocasionats durant els anys que el servei ha estat segrestat i en mans municipals.

Cal recordar que també es va produir un fet idèntic amb la municipalització del subministrament d’aigua potable de la urbanització Tres Cales, on també per sentència judicial es va haver de retornar el servei d’abastament d’aigua potable al gestor de l’explotació, i l’Ajuntament va ser condemnat a pagar una indemnització d’1.100.000 €, que ja han estat abonats.

És en aquest context, que s’han obert converses per mirar de fer desistir a Promociones Calafat SA de continuar amb la seva reclamació dels 914.550 €. De moment, i escoltant l’Ajuntament, la mercantil ha demanat al jutjat la suspensió durant dos mesos de la seva reclamació per escoltar els arguments municipals. Eva del Amo és l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar.

Cal recordar que l’Ajuntament que un dels principals objectius de l’equip de govern és desjudicialitzar la política municipal i reduir al màxim els processos judicials. En aquest context de moment ja s’han reduït de 49 a 22 els contenciosos amb implicació municipal i la despesa judicial de 200.000 € a l’any a 30.000 €.

Comparteix