Balfegó es converteix en la primera empresa B Corp del sector pesquer espanyol

Comparteix

L’empresa amb seu a l’Ametlla de Mar entra d’aquesta manera en aquest grup d’empreses amb els estàndards més avançats del món en matèria de sostenibilitat, tant ambiental com social.

El moviment B Corp va néixer als Estats Units i és la certificació que s’atorga a empreses que compleixen rigorosos estàndards de desenvolupament social i mediambiental, transparència pública i responsabilitat legal. Actualment només hi ha 253 empreses B Corp a Espanya i 8.000 a tot el món.

Balfegó ha aconseguit el reconeixement després d’un procés inicial d’auditoria de les diferents polítiques en matèria de sostenibilitat, i un altre posterior d’avaluació de nous projectes engegats en aquesta mateixa matèria, tant de caràcter ambiental com social, que s’ha desenvolupat durant els últims dos anys.

El reconeixement amb la certificació B Corp no és de caràcter puntual, sinó que exigirà a la companyia a un procés d’observació i de transformació constant de les seves polítiques basat en la millora continua. Juan Serrano, director general de Balfegó, explica algunes de les pràctiques que s’han començat a desenvolupar.

A banda d’aquesta distinció, Balfegó també n’ha aconseguit d’altres com la certificació AENOR i Biosphere, que avalen les seves bones praxis en matèria de gestió de pesca, aqüicultura i processament de la tonyina roja sota criteris de sostenibilitat mediambiental, traçabilitat i autenticitat.

Comparteix