La Diada al Castell de Sant Jordi arriba a la seva 40a edició

Comparteix

Aquest diumenge 21 d’abril i tal com marca la tradició es viurà la 40a Diada al Castell de Sant Jordi amb totes les activitats organitzades per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

La Diada al Castell de Sant Jordi reunirà diumenge una bona part dels veïns i veïnes de la Cala que com ja ve sent tradicional s’aplegaran als voltants d’aquesta icònica i a l’hora monumental construcció lligada a la història i als orígens de l’Ametlla de Mar.

Famílies, amics i colles ocuparan bona part de l’esplanada pròxima, la platja i els pinars de la llacuna costanera, donant continuïtat a una festa inicialment reivindicativa que es va iniciar l’any 1982 amb l’objectiu de recuperar l’accés públic a aquest emblemàtic indret i que només s’ha deixat de fer durant dos anys a causa de la pandèmia.

El tret de sortida de la Diada serà la Caminada Popular que sortirà a les 9 h des de l’ajuntament amb la col·laboració del Centre Excursionista AZIMUT.

En arribar al castell es farà la tradicional Sardinada amb un preu simbòlic d’1 € per tiquet i que donarà pas a les activitats infantils que ocuparan tot el matí als xiquets i xiquetes.

A les 13 h s’iniciarà el Concurs de Paella, amb prèvia inscripció fins a aquest dijous a la regidoria de Festes, i els premis, de 150 €, 125 € i 100 € respectivament per als tres primers classificats, s’entregaran a partir de les 17 h. A més, durant tot el dia i a l’interior del castell es podrà visitar l’exposició de pintura del taller de pintores de l’Associació de Dones Endavant.

Albert Borràs, regidor de Festes, anima a tothom a participar de la festa.

A banda de totes aquestes activitats, durant tot el dia la festa estarà amenitzada per la Xaranga Xim Xim Mig Grau.

Comparteix