Salut en Xarxa la Cala dona a conèixer els resultats de la consulta de salut comunitària

Comparteix

Després de la realització d’entrevistes individuals, enquestes i reunions amb diverses comunitats de la població, aquest dimecres es van dur a terme dues sessions de retorn per part de l’equip de Salut en Xarxa la Cala per donar a conèixer els resultats de la consulta sobre salut i benestar feta al municipi.

L’enquesta que s’ha distribuït a l’Ametlla de Mar durant els darrers mesos l’han realitzat més de 300 persones, que han suposat una mostra significativa tant en sexe com franges d’edat i diferents zones de població del municipi.

Una vegada tancada l’enquesta i també la resta d’activitats de l’estudi, els objectius de les sessions de retorn que es van dur a terme van ser posar en coneixement de la població els resultats de les enquestes dutes a terme, d’una banda, amb els grups professionals i després amb la resta de la ciutadania. Ester Cano és l’adjunta de direcció del CAP l’Ametlla.

Es va posar un èmfasi especial en les necessitats sorgides d’aquest estudi, que el col·lectiu Salut en Xarxa La Cala ha agrupat en set àrees d’acció, però dues de les més importants, tal com ja s’ha detectat en estudis d’àmbit global durant els darrers anys, continuen sent la solitud de la gent gran i la salut mental dels joves. Núria Manchó és la directora del CAP l’Ametlla.

La manca de relacions socials entre els col·lectius de la tercera edat i de gent jove, la manca d’unió i vinculació de la gent gran de les urbanitzacions del municipi o el gran volum de mobilitat especialment durant l’estiu, la manca de manteniment dels espais verds, o l’accés en bicicleta a alguns punts del nucli urbà, la dispersió familiar en persones immigrades, la normalització dels menors d’edat a l’alcohol en els establiments de restauració o l’excés de consum de pantalles dels joves en horaris no laborals o fora dels centres educatius són d’altres punts d’acció que s’han pogut extreure.

A la vegada, la consulta també va posar al damunt de la taula els actius en positiu que ofereix la població, molts, relacionats amb l’entorn natural i les activitats a l’aire lliure, o l’accés a una alimentació saludable i de qualitat, les quals, la diagnosi buscarà trobar instruments per potenciar-los.

Un cop fet el treball de priorització de les necessitats i els resultats siguin definitius, des de Salut en Xarxa La Cala es realitzarà una nova presentació a la població i es començaran a dur a terme les actuacions necessàries per satisfer en el possible, les necessitats sorgides d’aquest estudi, sempre i quan la solució o la millora estigui a l’abast del CAP o de les institucions col·laboradores.

Comparteix