Junts no accepta lliçons després dels vuit anys de govern dels partits de l’oposició

Comparteix

El grup municipal de Junts ha demanat a l’oposició que no els doni lliçons de governar i exigeixi resultats després de nou mesos de legislatura, quan l’anterior govern no se’n va poder sortir durant els vuit anys que van governar.

Junts va fer aquestes declaracions arran de la presentació d’al·legacions per part d’ERC i Entesa a l’aprovació del pressupost, unes al·legacions que tot i que durant el ple van dir que no presentarien, sí que han acabat presentant, segons Junts, com a represàlia per no acceptar la sol·licitud d’ERC de fer els plens de manera telemàtica.

Eva del Amo és l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar i portaveu de Junts.

En aquest sentit, des de Junts consideren que si hi ha regidors que tenen altres ocupacions polítiques, s’han de tenir prioritats, referint-se a les obligacions que pugui tenir el regidor d’ERC Jordi Gaseni en la seva qualitat de senador a Madrid.

Quant al pressupost aprovat per aquest 2024, Junts va defensar que és el millor possible, tot i que no han pogut plasmar les intencions que portava el govern a causa de les restriccions imposades per Hisenda, però que en qualsevol cas, l’1,8 M€ d’inversió que preveu només per aquest any, multiplica per dos tota la inversió dels primers quatre anys de legislatura de l’anterior govern.

Junts també va sortir al pas de les crítiques de l’oposició pels canvis a la parcel·la del carrer Camarles i que segons l’oposició descarta que en un futur s’hi puguin construir habitatges. Segons Junts durant els vuit anys d’ERC al govern, no només no es va fer cap promoció d’habitatges, sinó que se’n van vendre quatre que eren propietat de l’Ajuntament.

Pel que fa a la parcel·la del sector 22b1 adquirida per Bon Preu, sobre la qual pesava un contenciós administratiu interposat per un exregidor de Ciutadans, Junts va dir que s’havia arribat a un acord perquè aquest, desistís del contenciós i es pogués efectuar la venda. Ara bé, també va advertir que dels 2 M € que s’han d’ingressar, l’Ajuntament només en pot contemplar en el pressupost 400.000 €, ja que l’anterior govern ja se’n va gastar 1,6 M€ en actuacions fetes. Des de Junts també es va insistir en la reducció del nombre de contenciosos que ha passat de 48 a 24 i de la despesa, que ha passat de 200.000 € de mitjana anuals a 30.000 €.

Comparteix