Els pescadors catalans recullen 120.000 litres de residus del mar, un 50% més que l’any passat

Comparteix

A més, entre els ports tarragonins, el de l’Ametlla de Mar és el que ha tret més deixalles en el marc del projecte Pesca Neta.

Els pescadors catalans van més de 120.000 litres de brossa del mar durant el 2023 en el marc del projecte Pesca Neta, el doble que l’any anterior. L’increment de deixalles respon a l’augment d’embarcacions adherides al projecte Pesca Neta, que involucra 900 pescadors. Itziar Segarra, subdirectora de Pesca i Aqüicultura, ens desgrana les claus d’aquest projecte.

Entre els ports tarragonins, el de l’Ametlla de Mar és el que ha tret més deixalles, amb 10.887 litres. Segons els pescadors, la majoria dels residus són plàstics, sobretot tovalloletes higièniques, envasos, però també bidons, llaunes i altres elements com ara fusta, quitrà i carbó d’antigues barques. Tota la flota catalana participa des de fa tres anys en aquesta iniciativa, que ha registrat la retirada de 240.000 litres de brossa, la meitat de la qual l’any passat. Amb tot, Juanma Margalef, patró d’una de les barques d’arrossegament, assegura que el problema té una altra procedència.

D’altra banda, des de la confraria de pescadors de l’Ametlla de Mar, el seu president Miquel Brull ha celebrat la participació de totes les embarcacions en aquest projecte.

Cal recordar que la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar es troba adherida al projecte Pesca Neta des de fa tres anys.

Comparteix