L’Ajuntament aprova en Ple la creació d’un Consell Assessor Urbanístic

Comparteix

L’altre punt destacat fou la signatura d’un conveni de col·laboració amb els ajuntaments del Perelló i l’Ampolla que ha de tenir una funció transitòria fins que s’arribi a la creació d’un consorci per gestionar el manteniment i la promoció turística del GR-92.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha celebrat aquest divendres dia 22 de març, Sessió Extraordinària amb vuit punts a l’Ordre del Dia i s’han debatut alguns punts relatius a diverses ordenances reguladores i la creació d’un òrgan consultiu en l’àmbit de l’urbanisme.

El punt més destacat de la sessió plenària ha fet referència a la creació del Consell Assessor Urbanístic, un ens consultiu del qual formaran part l’alcaldessa com a presidenta i el regidor d’Urbanisme, a més d’un representant de cadascun dels partits polítics amb representació municipal, representants de les associacions de veïns o propietaris i l’arquitecte i l’enginyer municipals. En aquest sentit, ERC ha manifestat que faria confiança al govern municipal amb la seva abstenció per la iniciativa, mentre que Entesa per la Cala demanava que aquest nou organisme no assumís només els nous projectes, sinó que també pogués debatre sobre temes urbanístics que s’arrosseguen de fa temps. Antonio Espuny,

En aquest sentit el Govern municipal ha explicat que el Consell Consultiu Urbanístic ha d’ajudar a consensuar els grans temes que sorgeixen en l’àmbit urbanístic al municipi. El punt es va aprovar amb els vots a favor de Junts i el PSC i les abstencions d’ERC i Entesa.

L’altre punt destacat fou la signatura d’un conveni de col·laboració amb els ajuntaments del Perelló i l’Ampolla que ha de tenir una funció transitòria fins que s’arribi a la creació d’un consorci per gestionar el manteniment i la promoció turística del GR-92. En aquest punt, els partits de l’oposició van insistir a demanar que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar tingui més capacitat de decisió i inversió que les altres poblacions, donat que també té molts més quilòmetres del GR92 dins del seu terme municipal. Des de l’equip de govern es va informar que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar tindrà dos representants al futur ens, mentre que el Perelló i l’Ampolla en tindran un sol.

El punt fou aprovat amb els vots de Junts, PSC i ERC i l’abstenció d’Entesa.

D’aquests dos darrers punts n’ha parlat el portaveu del PSC. Xavier de la Fuente, ha destacat la recerca del consens en els reptes de futur urbanístic del poble.

La sessió plenària va servir també per aprovar per unanimitat la sol·licitud d’una subvenció a la Direcció General de Política Energètica i Mines per a la inclusió del municipi en l’atorgament d’ajuts per al projecte de construcció de l’Escola de Música Municipal. El portaveu d’ERC Jordi Gaseni es va congratular que l’actual govern hagi mantingut la ubicació i el projecte previst per l’anterior govern.

Durant el Ple es van aprovar altres punts relacionats amb ordenances reguladores del Cementiri Municipal, el funcionament de l’interior del Mercat Municipal o l’ocupació comercial de la via pública, punt en el qual es va fer palès el desacord entre l’equip de govern i ERC respecte a la recerca del consens per conjugar les necessitats dels establiments i la convivència amb els veïns i el pes d’aquests en les decisions finals, responsabilitat que tal com van deixar clar els grups de l’equip de govern, serà sempre de l’Ajuntament. El punt es va aprovar amb els vots a favor de Junts i el PSC, l’abstenció d’Entesa i els vots en contra d’ERC. L’alcaldessa Eva del Amo i portaveu de Junts va referir-se a la importància d’aquesta ordenança i també va manifestar l’objectiu de portar a terme el projecte de l’Escola de Música, i que un dels camins és aconseguir ajuts pel seu finançament.

Dijous dia 28 de març tindrà lloc un altre Ple municipal, en aquest cas de caràcter ordinari.

Comparteix