Es reuneix la Junta Local de Seguretat

Comparteix

Aquest dijous al matí va tenir lloc a l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat amb la participació de comandaments dels diferents cossos de seguretat, així com de responsables municipals i institucionals del territori.

Després d’anys de no convocar-se de manera oficial, la reunió va comptar amb la presència de comandaments de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. També van ser-hi presents el director general de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya, Marc Costa i el director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Joan Juan.

La convocatòria va ser molt ben rebuda per totes les parts i es va acordar fer-ne una altra la pròxima tardor per avaluar els resultats del període estival. Eva del Amo és l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, va presidir la reunió.

A més de l’alcaldessa Eva del Amo, per part de l’Ajuntament també hi va assistir la regidora de Governació Ana Aragón, que va destacar la tasca de coordinació feta.

Durant la reunió els responsables dels diferents cossos de seguretat van posar damunt de la taula les xifres i els índexs de delinqüència a la zona i van creuar les seves dades, destacant la bona col·laboració existent entre tots i obrint noves possibilitats d’interacció.

Quant a les xifres comparades entre els anys 2022 i 2023 es mostren dos indicadors destacats, per una banda, l’increment del 23,8% durant l’any 2023 dels robatoris en força a l’interior dels vehicles durant l’època estival i sobretot en els aparcaments pròxims a les platges i, per altra banda, la disminució en un 43,3% dels robatoris en força a domicilis. Les xifres també reflecteixen l’increment produït durant els tres mesos de tardor-hivern dels robatoris en establiments comercials en un 42,9%. Entre les valoracions realitzades respecte a aquest últim indicador, destaca la feina feta en l’àmbit de la seguretat ciutadana durant el període que es va produir aquest increment elevat de robatoris en establiments comercials, la qual ha portat a la reducció substancial d’aquests delictes i a l’estabilització de la situació.

Comparteix