Jornada de promoció de la Formació Professional a l’Institut Candelera

Comparteix

El centre ha preparat per al pròxim 22 de març una jornada de promoció de la seva oferta de Formació Professional destinada a alumnes, famílies, empreses i qualsevol persona interessada.

Amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer l’oferta de Formació Professional que ofereix l’Institut Candelera, el centre ha programat el pròxim divendres dia 22 de març una jornada informativa que es distribuirà en tres parts. La primera tindrà lloc de 8.30 h a 10.30 h i anirà destinada a alumnes de 4t d’ESO, PFI i cicles formatius en la qual s’explicaran els itineraris formatius. Una segona part 11 h a 13 h destinada a empreses de la zona, amb una taula rodona entre empreses que hagin participat de l’FP dual i tècnics territorials. I una tercera a partir de les 13 h destinada a famílies d’alumnes que estan acabant l’ESO i públic en general que tingui inquietuds formatives.

Actualment, el centre ofereix els dos cursos del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en tècnic/a en Gestió Administrativa en especialització Turística amb 416 hores de pràctiques en empreses. A hores d’ara, hi ha vuit alumnes a cadascun dels cursos, tot i que l’oferta és de quinze places per curs.

També ofereix el Programa de Formació i Inserció PFI d’Auxiliar d’Obres i Pintura amb les quinze places de la matrícula completes i que es distribueix en dos mòduls, un d’àmbit general amb matemàtiques, coneixement de l’entorn i formació laboral i un segon amb l’obra de paleta bàsic, guixaire i instal·lador de pladur o pintura.

A més des d’aquest any hi ha una nova formació en l’àmbit digital obert de manera gratuïta amb cinc cursos de trenta hores de diferents nivells pels quals s’obté un certificat.

La preinscripció pels cicles formatius serà del 24 al 30 de maig i la del PFI del 2 al 9 de maig. Toni Castro, coordinador d’FP de l’Institut Candelera recorda que la Formació Professional no té edat i no només va destinada a la gent jove.

De cara al pròxim curs la Formació Professional desenvoluparà diferents canvis, producte del seu creixement i amb l’objectiu de deixar de ser una formació desprestigiada. Actualment, l’FP contempla vint-i-sis famílies professionals amb cicles formatius de grau mitjà i superiors i formació bàsica. Anteriorment, estava organitzada en mòduls professionals i unitats formatives i ara, s’adaptarà a l’àmbit europeu amb la creació d’unitats de competència, les quals permetran assimilar que som competents en una tasca o matèria, sigui quina sigui la formació, permetent obtenint una titulació, sumant també als canvis, els certificats de professionalitat.

Comparteix