La Cala Gestió condemnada a pagar més de 240.000 € pel pont de Tres Cales que no es va construir

Comparteix

Els magistrats de la Secció 3a de l’Audiència Provincial de Tarragona han condemnat a La Cala Gestió a pagar 240.897,26 € a Benito Arnó e Hijos SAU arran de la demanda interposada per l’empresa a causa de la paralització de les obres del pont de Tres Cales que havia d’unir dos dels sectors de la 2a fase de Tres Cales, per sobre de la via del tren i l’AP-7.

De fet, els magistrats de la Sala 3a de l’Audiència Provincial han estimat parcialment el recurs d’apel·lació que va presentar La Cala Gestió contra la sentència inicial del Jutjat de 1a Instància núm. 4 de Tortosa, que obligava a pagar a La Cala Gestió 306.750,62 € a Arnó e Hijos(41.772,27 € per l’obra realment executada, 45.997,35 € pels costos indirectes i les despeses generals, i 199.124,99 € en concepte de lucre cessant, és a dir, d’expectativa de benefici de l’empresa si s’hagués fet l’obra, així com dels interessos de demora en una quantitat de 19.856,01 €).

D’aquesta manera i segons la resolució de l’Audiència Provincial, La Cala Gestió, entitat pública empresarial de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, s’estalviarà de pagar sobre la quantitat inicial, 65.853,36 € que és l’equivalent als costos indirectes i despeses generals i als interessos de demora. Sí, però, que haurà de fer front als 240.897,26 €, 41.772,27 € de l’obra realment executada,  i els 199.124,99 € en concepte de lucre cessant.

Cal afegir que en el seu moment, La Cala Gestió ja havia fet pagaments a l’empresa Arnó e Hijos SAU per valor de 262.657.16 € per treballs ja realitzats.

Els fets es remunten a la demanda interposada per Benito Arnó e Hijos SAU contra la Cala Gestió, considerant que la paralització de les obres del pont el juny de 2015, no era una decisió imputable a l’empresa, sinó que fou una decisió unilateral ordenada per La Cala Gestió, segons la constructora adduint manca de finançament.

En aquest sentit, l’actual equip de govern ha lamentat que aquests fets hagin de costar més de 500.000 € als ciutadans de l’Ametlla de Mar, per un pont que no s’ha fet, qüestionant no només les decisions de l’anterior equip de govern, sinó les declaracions fetes en sessions plenàries municipals o fins i tot en les versions donades davant dels jutges en els interrogatoris per la demanda.

Xavier de la Fuente és el 1r Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

D’altra banda, els magistrats donen credibilitat a la versió de l’empresa contractista i recullen en la sentència fets com que és realment inversemblant que la Cala Gestió, vinculada a l’administració municipal, mantingui el més absolut mutisme i consenteixi amb absoluta passivitat que l’empresa contractista abandonés l’obra pública sense dirigir cap requeriment ni notificació durant cinc anys, ni s’hagués fet ús del sistema de penalització establert a l’empresa previst en el contracte.

Per últim, l’Audiència Provincial rebutja la condemna a pagar els 45.997,35 € pels costos indirectes al·legant que no hi ha proves i tampoc procedeix que cobrin 19.856,01 € pels interessos de demora.

Comparteix