L’Ajuntament treballa en la substitució de la gespa artificial del Camp Municipal d’Esports

Comparteix

L’objectiu és iniciar la pròxima temporada amb la nova superfície. Ara s’estan avaluant els diferents tipus de superfície per comprovar quina és la més adequada.

El Camp Municipal d’Esports de l’Ametlla de Mar es va posar en marxa a primers de 2006 estrenant una superfície, en aquell moment de darrera generació, que donava un impuls important a la pràctica del futbol local, després de molts anys d’haver jugat en camps de terra. El darrer va ser el Camp d’Esports Ribes Altes inaugurat l’any 1973.

Durant aquests divuit anys, les noves instal·lacions han permès l’evolució de la pràctica del futbol, sobretot amb la proliferació d’equips de futbol base fins a arribar als deu equips formatius de l’actualitat.

La intensa utilització diària del terreny de joc, amb dos equips amateurs i un de veterans que s’han de sumar als deu equips de futbol base, ha fet que la superfície s’hagi anat deteriorant amb el pas dels anys i s’incrementi el risc de possibles lesions.

Es per aquest motiu que l’Àrea Municipal d’Esports de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha decidit afrontar la substitució de la superfície i adaptar-la a la normativa europea, la qual ja ha fet públiques algunes restriccions mediambientals de cara als pròxims anys, algunes d’elles molt exigents amb la utilització del cautxú.

A hores d’ara, l’Àrea Municipal d’Esports està estudiant diverses superfícies instal·lades en terrenys de joc del territori per veure quin s’adapta més a les necessitats actuals i està en converses amb els diferents actors afectats, és a dir, entrenadors, clubs, etc. per consensuar quin tipus de superfície s’ha d’instal·lar d’acord amb la normativa.

La substitució del cautxú com a reblert és un maldecap per a les noves instal·lacions, ja que els nous materials que es proposen encara estan en període de prova, sigui amb productes triturats com el blat de moro, el suro o els pinyols d’oliva, o prescindint d’aquests materials i només deixant la sorra i la gespa sintètica.

Madeo Comes és el regidor d’Esports de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

La intenció de l’Ajuntament és començar els treballs de substitució de la gespa un cop finalitzi la temporada futbolística a finals de juny i tindre’ls enllestits per a l’inici de les pretemporades dels equips i afectar el menys possible als campus esportius d’estiu.

Comparteix