L’Ametlla de Mar estrenarà el Festival d’Art Urbà ‘Efímurs’

Comparteix

Serà el segon projecte impulsat pels Fons Europeus Next Generation dins del Pla de Sostenibilitat Turística La Cala més natural que l’Àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar posarà en marxa al municipi.

Després de la publicació del vídeo promocional La Cala més natural, l’Àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar ja està posant en marxa els primers projectes que es finançaran amb els Fons Europeus Next Generation, i un d’aquest serà el Festival d’Art Urbà ‘Efímurs’.

Aquest projecte, com tots els que vindran fins al 2026, estarà vinculat a l’entorn mariner. Properament s’obrirà una convocatòria on qualsevol artista s’hi podrà presentar creant un esbós de la futura obra.

El proper 1 de març s’obrirà una convocatòria a www.visitametllademar.com on qualsevol artista es podrà presentar creant un esbós de la futura obra fins al 31 de març. Posteriorment, l’Ajuntament i un jurat local s’encarregarà de fer la selecció dels participants en el festival.

S’acabaran pintant un total d’onze murals d’art urbà distribuïts per les diferents façanes del poble, amb una gran varietat d’estils i amb els diferents artistes pintant de forma individual o per grups. Després d’un estudi inicial de les façanes on s’han de pintar els murals, ara s’ha engegat un període de consultes amb els propietaris per rebre el seu vistiplau o bé s’hauran de buscar façanes alternatives per poder-hi dur a terme la projecció de les obres. Uri Cateura, conegut artísticament com KTHR, explica els objectius del festival.

El Festival d’Art Urbà ‘Efimurs’ tindrà lloc del 13 de maig fins a l’1 de juny. Els materials utilitzats pels artistes escollits aniran a càrrec de l’Ajuntament, del qual també obtindran una dotació econòmica, i estaran allotjats al municipi amb totes les despeses finançades durant tots els dies que estiguin treballant en les seves obres.

Paral·lelament a la creació de les obres, durant el festival també es duran a terme conferències, tallers i accions culturals relacionades amb l’àmbit artístic.

Amb aquest projecte, l’Ametlla de Mar busca convertir-se en un referent d’art urbà al territori.

Comparteix