Turisme publica el vídeo del Pla de Sostenibilitat Turística

Comparteix

Conegut com ‘La Cala més natural’, es tracta d’un projecte dotat amb 2 milions d’euros finançats pels fons Next Generation, que es desenvoluparà entre el 2023 i el 2026.

El pla està alineat amb els eixos estratègics definits a l’Estratègia de Turisme Sostenible d’Espanya 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el Pla de Màrqueting de Turisme Catalunya. Les actuacions pivoten sobre 4 eixos programàtics: transició verda, eficiència energètica, transició digital i competitivitat de l’oferta.

El Pla pretén promoure un model de desenvolupament turístic que sigui inclusiu, sostenible, competitiu i intel·ligent, que permeti consolidar l’excel·lència de l’Ametlla de Mar com a destinació vacacional de sol i platja no massificada amb una costa verge natural i diversificar l’oferta cap a un turisme regeneratiu vinculat al mar, la pesca, la gastronomia i el patrimoni mariner, amb una oferta de productes turístics atractius, especialitzats i segmentats que alimenti les 4D (diversificació, descongestió, desestacionalització i sostenible) i les 4S (singular, saludable, segur i sostenible). Maria José Castellano és la regidora de Turisme.

Posicionar l’Ametlla de Mar com La Cala més natural, un oasi mediterrani i vila marinera que fomenta una nova relació amb el mar i la pesca des de la sostenibilitat, promoure una oferta atractiva i competitiva vinculada al turisme de costa-eco activa i a la gastronomia regenerativa basada en una nova cuina del peix. Una oferta de productes i experiències turístiques tant d’estiu com d’hivern (ecosenderisme, snorkel, busseig, cuina del peix, patrimoni i paisatge mariner…), que estigui estructurada i especialitzada per a diferents públics, més enllà de les famílies, i que permeti posicionar la destinació com un “must see” de les viles marineres de Catalunya els 365 dies a l’any.

El pla suposarà una transformació del model turístic actual cap a una major especialització, diversificació, desestacionalització i digitalització de l’oferta que ha de permetre la millora de la competitivitat de les empreses i generar noves oportunitats econòmiques per als habitants de L’Ametlla de Mar.

Tota la informació referent al pla la podeu trobar aquí.

Comparteix