Ports de la Generalitat invertirà 1,5 M€ al port de l’Ametlla en els pròxims quatre anys

Comparteix

El Pla d’inversions 2024-2027 de Ports de la Generalitat preveu una inversió de 30 milions d’euros durant quatre anys en els ports que són de la seva competència.

La inversió de Ports de la Generalitat al port de l’Ametlla de Mar es distribuirà en tres actuacions, el nou edifici de serveis nàutics amb un cost previst d’1 milió d’euros, una nova coberta per a l’edifici de la llotja amb instal·lació fotovoltaica i una inversió de 250.000 €, i una nova escomesa elèctrica al dic de recer amb 250.000 € d’inversió que permetrà avançar en l’electrificació dels ports i la reducció de les emissions. Enric Martínez, director de la Zona Portuària Sud, destaca el paper que jugarà l’edifici de serveis del port en l’impuls a les activitats nàutiques.

Cal recordar que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ja va demanar el passat mes de novembre durant la presentació de la nova directora general de Ports de la Generalitat Annabel Moreno, que es desbloquegés la construcció de l’edifici comercial i de serveis que s’ha d’ubicar a la zona portuària i que es va aturar en el seu moment a causa de diferències entre les dues institucions amb el projecte. Eva del Amo, alcaldessa de l’Ametlla de Mar, es congratula, que finalment es posi en marxa aquesta infraestructura.

L’edifici comercial a la zona portuària ha d’acollir locals per a les empreses d’activitats nàutiques, a més d’algun servei de restauració.

Aquest projecte va quedar al damunt de la taula fa uns quants anys degut a les diferències existents entre Ports i l’anterior equip de govern amb el disseny de l’edifici. L’edifici comercial estava previst inicialment en el Pla d’Inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat.

Altres capítols d’inversió arreu dels ports catalans aniran destinats a reforçar la protecció i el recer dels ports i per adequar aquestes infraestructures portuàries a l’emergència climàtica, i també de suport al sector pesquer; la promoció de la nàutica esportiva i d’esbarjo, l’impuls al sector comercial i al transport de viatgers i l’impuls al sector industrial i tècnic de drassanes i varadors.

Comparteix