El SUM manté les seves xifres d’actuació i activació durant l’any 2023

Comparteix

El Servei d’Urgències Municipal de l’Ametlla de Mar ha fet pública la seva memòria de l’any 2023, on s’han registrat xifres molt semblants en tots els àmbits respecte a l’exercici anterior.

Al llarg de l’any 2023 el SUM va registrar un total de 832 activacions del servei, una xifra lleugerament inferior a la de l’any anterior, quan se’n van registrar 891. D’aquestes, el 44% d’actuacions es van produir dins del nucli urbà de l’Ametlla de Mar, sent amb diferència la zona amb més urgències.

Altres dades que es desprenen de la memòria mostren que el 40% d’activacions van ser per part de particulars. Pel que fa a les franges d’edat, cal afegir que el 54% d’activacions van ser per atendre persones majors de 75 anys, repetint el patró d’anys anteriors com el col·lectiu amb més necessitat de rebre atencions mèdiques urgents. A banda de tot això, Maria José Castellano, regidora de Salut de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, comenta quins son els objectius de cara al 2024.

Per últim cal destacar que les patologies més freqüents detectades a les urgències son les traumatològiques, normalment provocades per caigudes domèstiques o accidents de trànsit, les cardiovasculars i les neurològiques.

Comparteix