El GALP Mar de l’Ebre ha distribuït en sis anys més de tres milions d’euros per impulsar projectes d’economia blava al territori

Comparteix

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va participar en l’assemblea general del GALP Mar de l’Ebre celebrada a Sant Jaume d’Enveja, que va aprovar entre altres qüestions l’adhesió de l’entitat a l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Aquesta associació és la xarxa regional de desenvolupament rural de Catalunya que dona suport i representa als Grups d’Acció Local (GAL) catalans i que ara també agruparà els GALP pesquers. El GALP Mar de l’Ebre, del qual n’és un membre associat l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, així com la Confraria de Pescadors calera, està treballant amb la constitució d’una associació catalana de grups de pesca per tal de coordinar accions i impulsar projectes de manera conjunta.

L’assemblea del GALP també va aprovar el pressupost de l’entitat pel 2024, que ascendeix a 153.471,68 euros, molt superior als 75.500 € de 2023. Al mateix temps també es va donar compte del resultat de l’avaluació de la convocatòria d’ajuts del 2023 En aquest sentit,  a la convocatòria de l’any passat es van seleccionar i subvencionar 23 projectes, el 39% dels quals van ser projectes privats; un 35% foren projectes pesquers/aqüícoles; un 13% projectes públics i un 13% projectes amb una finalitat social.

Deltebre va ser el municipi on més projectes es van finançar amb un total de vuit, seguits de la Ràpita amb sis, dos projectes a l’Ametlla de Mar, Amposta, Sant Jaume d’Enveja i l’Ampolla i un a Alcanar.

El GALP Mar de l’Ebre porta distribuïts en  sis anys 3.295.839 €, dels quals, 358.527,87 corresponen als 12 projectes impulsats durant aquest període a l’Ametlla de Mar. Eva del Amo, alcaldessa de l’Ametlla de Mar és la vicepresidenta del GALP Mar de l’Ebre.

L’assemblea general del grup també va aprovar la substitució dels membres Raül Ribot del sector pesquer per Isabel Betoret, secretaria de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i Albert Juanola del sector econòmic per Manel Salvadó. També es va donar el vistiplau a la proposta de comissió avaluadora dels ajuts per a l’anualitat 2024.

Comparteix