El PSC veu la subhasta de la residència com a única via per alliberar el deute de la seva construcció

Comparteix

Xavier de la Fuente defensa la decisió de l’equip de govern de canviar la qualificació del solar que ocupa la residència l’Onada i obrir la possibilitat de treure a subhasta tant la parcel·la com l’edifici.

Els socialistes ho veuen com una bona oportunitat de reduir deute, concretament els 7 M€ més els interessos que encara es deuen de la construcció de la mateixa residència, i van qualificar de mentides, els arguments d’alguns partits de l’oposició, que proposaven un sacrifici dels ciutadans de l’Ametlla de Mar durant tres anys, fins que s’acabés de pagar un crèdit l’any 2026 i amb els diners que s’alliberessin, poder pagar la residència.

Segons Xavier de la Fuente, portaveu del PSC, això no serà possible, ja que els diners que s’alliberaran, hauran d’anar destinats a pagar els dos crèdits ICO contrets i signats aquest 2023 per l’anterior govern d’ERC i Entesa, actualment en període de carència, un d’1.600.000 € i un altre de 775.000 €, als quals s’hauran de destinar 350.000 € anuals. Xavier de la Fuente.

Segons de la Fuente, la subhasta de la residència seria l’eina que permetria alliberar 400.000 € anuals per fer front a temes i projectes penjats des de fa temps i a millorar alguns serveis tan bàsics com l’ambulància o la policia local.

Els socialistes també van demanar als partits ara a l’oposició que expliquin bé perquè van comprometre’s a pagar 2.600.000 € per l’espai del Bon Repòs, quan una valoració feta de l’espai el valora amb 1.900.000 €.

Referint-se a la parcel·la del sector 22 b1, la venda de la qual a Bon Preu, està pendent de la resolució judicial d’un contenciós administratiu, el PSC espera la resolució del contenciós per tal de donar sortida a la parcel·la, tot i que si no es pot fer abans de final d’any, tal com consta a l’acord, l’actual equip de govern té la intenció de tornar-la a subhastar.

Els socialistes caleros van confirmar que s’han marcat la construcció d’una nova escola de música al carrer Camarles com a projecte de legislatura de l’equip de govern, i que la nova biblioteca, es podria inaugurar a finals del primer trimestre de 2024, coincidint amb la seva obertura, encara pendent de solucionar alguns temes de personal.

Comparteix