L’Ajuntament modifica la qualificació de la parcel·la que ocupa la residència l’Onada

Comparteix

Aquesta aprovació, que va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern format per Junts i el PSC i en contra d’ERC i Entesa a l’oposició, deixa la porta oberta a la venda d’aquest terreny.

La modificació puntual del POUM envers un canvi de sistema de l’espai on s’ubica actualment la residència L’Onada a Ribes Altes II fase, fou el punt de debat més destacat de la Sessió Ordinària del ple de l’Ajuntament d’aquest 29 de novembre.

L’equip de govern va proposar l’aprovació d’un canvi de qualificació urbanística per passar la parcel·la ocupada per la residència l’Onada, de bé de domini públic a bé de caràcter patrimonial, sense que aquesta modificació comporti cap canvi del seu ús. A més, per tal que el sector eviti perdre espais de domini públic, la modificació contempla que una parcel·la pròxima de 2.000 m2 que està qualificada per acollir habitatges plurifamiliars, passi a convertir-se en bé de domini públic d’interès cultural. L’objectiu és regularitzar una situació urbanística precària, perquè existeix un dret privat de superfície damunt d’un solar de domini Públic.

Aquesta aprovació, que va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern format per Junts i el PSC i en contra d’ERC i Entesa a l’oposició, deixa la porta oberta a la venda d’aquest terreny.

Actualment, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar paga 600.000 € a l’any per fer front a un deute de 7.000.000 € més els interessos que encara es deuen de la construcció de la residència, recordant que inicialment va costar 5.500.000 €.

Tot i que l’equip de govern manifesta que encara no ha pres cap decisió respecte a la venda del terreny, sí que és una possibilitat que contempla, i que permetria liquidar el 36% de la totalitat del deute de l’Ajuntament i poder destinar 400.000 € a l’any per invertir en la gestió municipal.

Antonio Espuny, portaveu d’Entesa per la Cala va votar en contra d’aquesta modificació perquè no està a favor d’obrir la porta a la venda del solar, qualificant la decisió de greu error.

Per la seva part, Xavier de la Fuente, portaveu del PSC explica que la modificació contempla que mantingui el mateix ús sanitari assistencial, conservant els serveis de la residència per a la gent gran. I respecte a la possibilitat de venda, que permetria un estalvi del deute. Xavier de la Fuente.

ERC en veu del seu portaveu Jordi Gaseni va qüestionar que amb aquesta decisió l’Ajuntament perdrà el control de la residència i va demanar que conservin el patrimoni en lloc de vendre’l.

En nom de Junts, l’alcaldessa Eva del Amo, va defensar la decisió i sobretot la possibilitat de poder reduir el deute municipal i així poder millorar la gestió i, per altra banda, mantenir al sector un nou espai destinat a us públic. Eva del Amo.

En el mateix Ple es va aprovar per unanimitat actualitzar el conveni pel qual es deleguen competències al Consell Comarcal del Baix Ebre en matèria de sanejament i també es va donar compte del seguiment del Pla d’Ajust entre altres.

Comparteix